Anne-Marieke Douma

Instructeur in opleiding

Vanaf dat ik heel klein was, was ik al gek op beesten: honden, katten, paarden, konijnen, parkieten; verzin het maar, ik vond het allemaal leuk. Maar de “echte liefde” voor honden begon met mijn eerste hond toen ik ongeveer vijf jaar oud was. Dat was Tara, een grote Airedale Terriër met een flinke eigen wil. Ondanks het feit dat Tara mij op mijn buik het hele schoolplein over heeft gesleurd, is deze liefde alleen maar sterker geworden.

In november 2014 heb ik besloten mijn hart te gaan volgen en ben ik begonnen met de opleiding kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie en vanaf januari 2015 ben ik als stagiair mee gaan lopen bij de MG Hondenschool Spaarnwoude.

Ik leer ontzettend veel van het meekijken en helpen bij de lessen en ben inmiddels gepromoveerd tot ‘nummer 1 hondenvanger’ als de honden besluiten er een feestje van te maken tijdens de les.

Het is fantastisch om te zien hoe hond en eigenaar zich samen ontwikkelen en dat smaakt naar meer! Binnenkort ga ik starten met de opleiding kynologisch gedragstherapeut.

Mijn roedel

Op dit moment heb ik thuis vier gezellige katten rondlopen en heb ik één of twee dagen per week een oppashond: Puck. Het is jonge mix labrador / golden retriever. Een eigen hond zal waarschijnlijk niet erg lang meer op zich laten wachten…
Vanuit de kynologische club waar ik met mijn hond trainde ben ik gevraagd of ik instructeur wilde worden. Zo ben ik van de grote viervoeters naar de kleinere viervoeters overgestapt.

Ik vind het heel leuk om te zien hoe baas en hond voor hun eerste les het veld op komen, om te kijken waar we aan kunnen werken. Na tien weken zie ik hond en baas heel anders van het veld af gaan. Dat maakt mij een tevreden mens!

Wat ik leuk vind aan Martin Gaus Spaarnwoude is het gevarieerde aanbod. Het ene moment geef ik een speurles, dan een vervolgtraining of een puppytraining. En de week erna bijvoorbeeld weer treibbal. Zo is er voor iedereen wat wils!

Relevante opleidingen

  • Instructeur I, II en III, Martin Gaus Academie
  • Bezig met opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut, Martin Gaus Academie